Tautan Fikiran Suhaimi

.

Followers

Sunday, October 23, 2011

Ntahla..kaw2 kena.

Salam..
Tajuk dah menjadi tanda tanya..apa yang kaw2 kena. Cuma nak kasi cerita la sikit tentang kisah sebuah persatuan pelajar Pro-M UTM yang kena attack oleh ramai student UTM sendiri. Walau aku dah grad dari UTM tapi tidak salah aku sebut beberapa kesilapan Pro-M ni kat sini.
Kisajhnya beberapa hari lepas, sekitar 21 hb Oktober tu, satu akaun dari facebook Pro-M ni xfikir panjang, mungkin hanya nak buat ayat sedap memposting satu statement kat "MPP bersama Mahasiswa". Xsempat nak snap, lebih kurang maksudnya " Menjemput artis2 luar dalam Program2 di UTM samada peringkat fakulti,kolej atau universiti bersifat hiburan ,tidak menyuburkan malah membunuh budaya ilmu".
Aku rasa terpanggil menulis tentang ini adalah sebb aku orang pertama reply statement itu. Terkejut juga sampai hmpir 150 komen lanjut dalam masa singkat.

Aku cuma pertikai kenyataan Pro-M tu tidak berpaksi kepada hukum islam, tetapi lebih kepada ayat penyedap dan berbunga2, namun boleh mendatangkan ketidakselesaan kepada majoriti pelajar. Ia juga bersifat tidak jelas, kurang matang, serta mencetuskan provokasi.

Sepatunya ia lebih spesifik,kalau artis tu artis apa? "artis nasyid? rock? pelawak?pemuzik?....kalau program tu jenis macam mana? Karnival?pameran?konvo?..dan sepatutnya jelaskan pihak mana yang anjurkan,baru senag dibuat penilaian. Akibatnya, ramai yang hentam balik  pro-M malam tu..kadanga2 rasa kesian pulak pada Pro-M, kalau besoknya prk , dah tentu xda harapan ni pro-m nak menang. Aku agak akaun pro-m diurus oleh budak2 tahun 1, yang mungkin cetek ilmu psikologinya.

Apapun pada Pro-M, bagilah admin dipegang oleh individu yang lebih berimformasi,update dengan isu semasa dan kuat serta bersedia berhujah dalam isu agama. Jika x, teruk kena hentam dgn student UTM sendiri. And the, do your homework, dont just pick some issues dan tutup mata pada isinya.
 
pada 22 hb Oktober semalam, Pro-M dah delete postingnya( taktic biasa bg nak elak dimalukan).

No comments:

Post a Comment

Komen yang baik disini

Pelawat

free counters

Berbisnes

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails